BALETNI HIT: Novog “Orašara” možete upoznati prije premijere, i to besplatno!

Balet
Balet

Baletna bajka “Orašar”, jedan je od projekata s kojim je Hrvatsko narodno kazalište ostavrio sjajne rezultate, nakon osam godina će biti izveden u novom ruhu.

Koreografiju i režiju potpisuje Vladimir Malakhov, a premijerno će novi “Orašar” na pozornici HNK biti izveden 29. studenoga. No, i prije premijere publika će biti u prilici upoznati novog #Orašara”!

Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga baleta, 4. studenoga, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvara vrata građanima nudeći im neke od prizora novoga Orašara u koreografiji i režiji svjetski poznatog umjetnika, Vladimira Malakhova.

Tako će građani imati priliku prvi vidjeti dijelove novog baletnog uprizorenja koji će svoju premijeru imati 29. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Ulaz za sve građane je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta karte za događanje moguće je preuzeti na blagajni kazališta do nedjelje, 3. studenoga ili do popunjenja gledališta, objavio je HNK.

Svaki posjetitelj moći će preuzeti maksimalno dvije karte.

Program započinje u 11:30 sati kada će gledatelji moći vidjeti pripreme za najočekivaniju baletnu izvedbu sezone.

Raspored događanja:

11:30 – 12:30 – baletne vježbe s pedagogom Vladimirom Malakhovim

12:30 – 12:45 – stanka

12:45 – 14:00 – odabrane scene iz baleta Orašar

Karte za događanje moguće je preuzeti od danas, 28. listopada do nedjelje, 3. studenoga u radno vrijeme blagajne: svaki dan od 10 – 19 sati (osim petka, 1. studenoga), subotom od 10-13 sati i 18 – 19:30 i nedjeljom od 09:30-11 te od 18 – 19:30.