Avion Croatia Airlinesa u Zürichu sletio na nos

Samo prisebnosti i utreniranosti pilota može se zahvaliti što nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen u sinošnjem slijetanju zrakoplova Croatia Airlinesa na redovitom letu iz Zagreba za Zürich.

avion-sletio-na-nos

U zrakoplovu Dash došlo je do problema s izvlačenjem prednjeg podvozja i zrakoplov je sletio bez prednjeg kotača. Zasad nije poznat razlog tog problema. Zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan.

“Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike”, ističu u Croatia Airlinesu.

Kažu da je to prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.

Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema, navodi Croatia Airlines.