Autentični dalmatinski ugođaj u Lisinskom – tri klape i Tedi Spalato

Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), klapa Šufit i klapa Maslina te jedinstveni Tedi Spalato donose svoje najveće hitove u srce Zagreba.

klape_koncert

Kako bi glavnom gradu Hrvatske prenijeli autentični dalmatinski ugođaj, na jednom mjestu će se okupiti tri klape koje već godinama dominiraju klapskom scenom.

Klapa Cambi najnagrađivanija je klapa u Hrvatskoj, diči se s čak 10 nagrada Porin i hitovima poput ‘Ne more mi bit’, ‘Kriva karta’, ‘Neprolazna’….

Vlasnici pjesama ‘Ne pitaj me za nju majko’ i ‘Korak po korak’, klapa Maslina jedna je od najdugovječnijih klapa na našoj sceni. Svojim velikim hitom ‘Da te mogu pismom zvati’ zaslužna je za veliki povratak klapske pjesme na glazbenu scenu.

Klapa Šufit također broji mnoštvo nagrada među kojima su i tri za apsolutnog pobjednika Festivala dalmatinskih klapa Omiš, a njihova pjesma ‘Ne diraj moju ljubav’ i tri godine od objavljivanja još je uvijek nezaobilazni hit na svim okupljanjima dragih nam ljudi.

Koncert na najvišem produkcijskom nivou, jedinstvena scenografija i savršena akustika dvorane Lisinski garancija su da će posjetitelji njihove najveće hitove čuti u najboljem mogućem izdanju.

Iako uvijek na pozornici daju sve od sebe što publika prepoznaje i već godinama nagrađuje svojom vjernošću, dečki su obećali da će u Lisinskom pokušati nadmašiti sami sebe.

– Radujemo se svakom dolasku u Lisinski. Za nas je to ozbiljan, kritički osviješten auditorij. Pamtim dosta nastupa i nikad nam nije bilo svejedno. Publika od svakog izvođača mora dobiti i ono glazbeno cijenjeno i ono što je možda glazbeno lako i probavljivo. Dat ćemo najbolje od sebe što imamo u ovom trenutku – poznate, ali i zahtjevne pjesme iz našeg glazbenog programa, najavio je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi i dodao da je u nastupu klape najvažnija lijepa pjesma i ugođaj.

– Ali ako se netko ustane i zapleše, nećemo mu zamjeriti. Ako se atmosfera ‘otme’ kontroli, ne smeta. Neka malo nesputanosti, sa smješkom kaže Lozančić koji u klapi pjeva bariton.

Koncertu, ali i kavici na zagrebačkoj ‘špici’, se raduju i dečki iz klape Šufit.

– Nastupati u Lisinskom znači nastupiti u samom nacionalnom glazbenom središtu. To naravno zahtjeva i posebne pripreme. Publici ćemo predstaviti najbolje od onoga što klapa radi u zadnje dvije godine, a svakako imamo što pokazati. Bit će tu pjesama s našeg pop albuma ali i a capella skladbi. A sigurno ćemo naći vremena i za kavu s prijateljima u Taklčićevoj ili Bogovićevoj. To nam dođe kao ritual, kazao je Zdeslav Mišurac, drugi bas klape Šufit.