Art kumice na najkreativnijoj tržnici – više od 50 kreativaca i umjetnika u subotu na Splavnici!

Foto: Press

Zadnja subota u mjesecu donosi još jedan ART PLAC koji će poznatu zagrebačku tržnicu cvijeća Splavnicu u popodnevnim satima pretvoriti u jedinstvenu živahnu umjetničku tržnicu. 

Više od 50 kreativca, umjetnika, obrtnika, handmadera, učenika i studenta umjetničkih smjerova obrazovanja zauzet će mjesta ispod prepoznatljivih crvenih suncobrana i postat će art kumice i kumeki. Oni će svoje najnovije autorske radove predstaviti građanima Zagreba ali i svim posjetiteljima glavnog grada i omogućiti im uživanje u rezultatima kreativnosti i stvaranja. 

Na klupama će se umjesto cvijeća šareniti grafike, slike, ilustracije, odjeća, torbe, autorski nakit, modni dodatci, suveniri, predmeti za uređenje doma i keramika. 

Osim kupnje autorskih radova i druženja s umjetnicima, ove subote na ART PLACU posjetitelji mogu uživati u „jump in“ likovnoj radionici Plac&Paint i okušati se u nekoj od likovnih tehnika.
Studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Adrijana Brčić i Paulina M. Vukoja na Splavnici će biti zadužene za crtanje portreta. 

“Drago nam je što su već od prvog ART PLACA prošlog mjeseca umjetnici i kreativci prepoznali ovaj projekt i pokazali ogroman interes za sudjelovanje. To je uistinu prilika da predstave svoj autorski rad brojnoj publici na javnom i vrlo posjećenom prostoru koji je, između ostalog, i nezaobilazno mjesto svih posjetitelja Zagreba. Tako su sva mjesta na subotnjem ART PLACU popunjena i tražila se klupa više. Želja nam je da se kontinuitet ART PLACA nastavi te da postane prepoznatljivo mjesto i događanje u Zagrebu”, kažu organizatori iz Udruge REkreator koja uz podršku Tržnica Zagreb i Grada Zagreba, organizira ART PLAC s ciljem otvaranja javnog prostora za predstavljanje umjetnika i autorskih radova publici nasuprot komercijalnim proizvodima kojima smo okruženi.