Adventski sajam u Beču ipak otkazan! Najprije je bio odgođen, a onda je stigla nova odluka

Foto: stadtwienmarketing/Johannes Wiedl

Ovogodišnji adventski sajam, čije je otvaranje najprije odgođeno na početak prosinca, službeno je otkazan, no sezona klizanja na velikom bečkom klizalištu ispred vijećnice započet će već 24. prosinca.

Zbog novih mjera koje austrijska vlada uvodi na razini cijele zemlje ove godine ipak neće biti poznatog adventskog sajma u Beču. Službeno otvorenje trebalo se održati 13. studenog na već tradicionalno najvećem i najpoznatijem sajmu ispred zgrade bečke gradske vijećnice.

No zbog porasta broja novozaraženih Austrija je sredinom studenog uvela niz strogih ograničenja te je otvaranje sajma najprije odgođeno na početak prosinca, a sada je i potpuno otkazan.

No nova najava razveselit će ljubitelje klizanja svih uzrasta u glavnom gradu Austrije. Naime, „Bečki ledeni san” – jedno od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu – otvara svoja vrata već 24. prosinca. Sezona klizanja na velikom klizalištu ispred gradske vijećnice inače započinje sredinom siječnja, no ove će se godine park i trg ispred vijećnice već krajem prosinca pretvoriti u prekrasnu ledenu bajku na dvije razine s ukupnom površinom od čak 8.300 m2.

Prema navodima organizatora bit će nekoliko promjena koje će biti uvedene kako bi se posjetiteljima omogućila sigurna zimska zabava na svježem zraku, o čemu će uskoro biti poznato više detalja.

“U ovoj izazovnoj godini Beč je više puta pokazao da se predanošću i stručnošću mogu stvoriti brojna sigurna rješenja”, istaknuo je bečki gradonačelnik Michael Ludwig. Dodao je da u okviru svojih mogućnosti građanima sada žele omogućiti ponudu za bavljenje sportom i kretanje na otvorenom.

No već postoji i alternativa za veliki božićni sajam ispred vijećnice, i to u digitalnom obliku. Nedavno je pokrenuta online platforma na kojoj više od 100 prodavača nude proizvode koje su trebali predstaviti na božićnim štandovima. Zainteresirani kupci ondje, primjerice, mogu naručiti božićne ukrase, ručno izrađene figurice, šalice u raznim oblicima i slastice.