Advent u Zagrebu donosi neke zanimljive novine, kažu da će biti bolji i bogatiji nego ikad

Advent u Zagrebu donosi neke zanimljive novine, kažu da će biti bolji i bogatiji nego ikad
Foto: Zagreb.hr

Advent u Zagrebu započet će u subotu, 30. studenata, tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, a trajat će do 7. siječnja 2020.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld ističe da Zagreb je spreman za najvažnije turističko događanje u godini.

Advent u Zagrebu donosi neke zanimljive novine, kažu da će biti bolji i bogatiji nego ikad
Foto: Zagreb.hr

Tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, Orašar, na nekoliko lokacija na Gornjem i Donjem gradu – u tunelu Grič te u Oktogonu, zatim hrvatska tradicijska baština, ekologija i održivost te pristupačnost za osobe sa invaliditetom, a uz svima dobro poznate lokacije, ove godine kreće Filmski Advent na Tuškancu, a Advent kod HNK-a imat će novu scenografiju.

Filmski Advent će povezati šumu Tuškanca i čarobni svijet Kina Tuškanac u kojemu će se prikazivati blagdanski filmovi za male i velike, te cjelokupnom Adventu u Zagrebu pridodati jedan prekrasan novi sadržaj – tople obiteljske blagdanske priče.

Na konferenciji za novinare upriličenoj radi predstavljanja Adventa u Zagrebu, Martina Bienenfeld je istaknula bogat glazbeni program, spomenula je žive jaslice ispred Katedrale te humanitarnu utrku Zagreb AdventRun.

“Osim naših kulturnih institucija i muzeja, uključile su se i crkve. Brojni otovreni prostori u gradu bit će pozornice za naše sjajne glazbene programe. Samo neka nas vrijeme posluži i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u zagrebačkom Adventu”, rekla je Bienenfeld

Naravno, očekuje velik broj posjetitelja na advenstkim lokacijama i manifestacijama, kako samih Zagrepčana, tako i turista. Zuristička zajednica je za trošak organizacije i promdižbe izdvojila 5,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Milan Bandić ističe da čak i Bečani dolaze na advent u Zagreb te da u Sarajevu imaju triput više bookinga za zagrebački advent nego za bečki. Podjsetio je i činjenicu da je Zagreb tri godine za redom izabran za najbolju adventsku destinaciju u Europi te naglasio kako je uvjeren da će Advent u Zagrebu ove godine biti još bolji i bogatiji.

Komentari