Advent u Zagrebu donosi i posebnu regulaciju prometa, evo u koje ulice nećete moći autom

Advent u Zagrebu donosi i posebnu regulaciju prometa, evo u koje ulice nećete moći autom
Foto: Screenshot

Tijekom Adventa u Zagrebu, od 30. studenoga 2019. godine do 7. siječnja 2020. godine, bit će na snazi privremena regulacija prometa uz prilagođeni režim dostave u središnjoj zoni grada, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Dostava u pješačke zone

Može se obavljati samo u vremenu od ponoći do 10 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno na mjestima gdje počinju pješačke zone rotor Bakačeva ulica (istočna strana), Ulica Pod zidom, Vlaška-Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca (desna traka), Masarykova ulica (sjeverna strana, od taxi stajališta do Preradovićeve ulice), Strossmayerov trg (istočna strana, 2 mjesta) i Tomislavov trg (istočna strana, 2 mjesta).

Policijska uprava upozorava tvrtke, trgovine i zakupce štandova dostavu u središtu grada dovrše do 10 sati ujutro.

Zabrana prometa

Tijekom Adventa u Zagrebu, od ponedjeljka do četvrtka od 17 sati do 23 sata, za sva vozila osim tramvaja, bit će zabranjen promet na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći promet će biti zabranjen za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara bit će zabranjen promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice..

Petkom, subotom i nedjeljom od 18 sati do 23 sata bit će obustavljen tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora.

Taxi stajalište Vlaška – Europski trg svakodnevno se, od 17 sati do ponoći, premješta na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu i s izlazom na način polukružnog okretanja kod garaže “Ban Centar” te nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.

Korisnici garaže “Ban Centar” svakodnevno će, od 17 sati do ponoći, za prilaz garaži koristiti smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaziti istim smjerom natrag.

Autobusna linija ZET-a broj 150, koja vozi na relaciji od Tuškanac – Trg bana Josipa Jelačića, od 17 sati do ponoći  skraćuje se do Ilirskog trga.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa, a policija će na mjestima zabrane uspostaviti nadzorne punktove.

PU zagrebačka preporuča građanima da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Komentari