ABRAKADABRA ZOO: Otkrijete što se događa u Zoološkom vrtu kad padne mrak!

abrakadabra-zoo

U ponedjeljak 3. listopada počinje ovogodišnji program Abrakadabra Zoo u sklopu kojeg se možete, uz vodstvo likova iz hrvatskih i drugih bajki, legenda i mitova (kostimiranih edukatora), zaputiti u noćnu šetnju Zoološkim vrtom.

“Kad noći postaju duže i priroda iz veselih zelenih ljetnih boja prelazi u mračne narančasto-crvene nijanse jeseni, počinje i mistična priča u Zoološkom vrtu. Po izlasku posljednjih dnevnih posjetitelja, Zoološkim vrtom zavladaju čarobni likovi hrvatske, slavenske i svjetske mitologije”, kaže u najavi ovog zanimljivog programa.

U njemu dalje stoji:

“Svojom pristunošču, mračni likovi mitologije pokušavaju narušiti maksimirski mir i slogu među životinjama i zauvijek zavladati Zoo vrtom. U tome ih pokušava spriječiti naša vjerna zaštitnica i dobročudna vještica, Makismirska Coprnica, među prijateljima poznatija pod nadimkom MC. Kako je od posljednjeg okršaja s mračnim silama MC nestala na neko vrijeme uzevši zasluženi godišnji odmor, u Zoo vrtu su se naselile zlosutne sile božice Ljutice koja je svladala dva dobročudna, ali svadljiva boga, boga Sunca i boga Mjeseca te ih pretvorila u sijamske blizance. Kako bi se oslobodili kletve i spriječili propast koja prijeti svima, blizanci pozivaju djecu čista srca u pomoć jer samo oni mogu dozvati Zvjezdanu Danicu, među prijateljima poznatiju pod nadimkom ZD, koja će im pomoći u svladavanju božice Ljutice i ukidanju čarolije koja ih je spojila. Po dolasku ZD otkrit će se i ljubavna priča koja postoji između jednog od začaranih bogova i same ZD koja mora ostati tajnom. Stoga skupite hrabrosti, dođite i recite ‘Abrakadabra Zoo’!”

Program uključuje noćnu šetnju Zoološkim vrtom, obilazak paviljona Zoološkog vrta koji su posebno uređeni za ovaj program, upoznavanje životinja koje su budne noću te kako su povezane s fantastičnim pričama i vjerovanjima Slavena, ali i drugih naroda, a čije je vjerovanje prisutno i danas, druženje uz topli napitak (čaj) te kreativna radionica – dubljenje bundeva.

Foto: Press