U galeriji Modulor izložba i promocija knjige Mikrourbanizmi autora Saše Šimprage

Mikrourbanizmi -  Saša Šimpraga
Foto: Press

Izložba i promocija knjige Mikrourbanizmi autora Saše Šimprage održat će se u galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, u ponedjeljak, 14. listopada 2024. godine s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 24. listopada 2024. godine.

Na otvorenju i promociji govorit će povjesničarka umjetnosti izv. prof. dr. sc. Rosana Ratkovčić, fotograf Ivan Buvinić, dizajner Niko Mihaljević, voditeljica galerije Modulor Saša Martinović Kunović i autor knjige i izložbe Saša Šimpraga.

Projekt je svojevrsni hommage detalju u gradu, ali i doprinos poznavanju Zagreba kroz karakteristične mikrourbanističke realizacije i elemente javnog prostora grada koji ukazuju na značaj, dosege, specifičnosti i mogućnosti maloga mjerila. Izložba i publikacija Mikrourbanizmi kroz odabrane realizacije i prostorne geste u javnom prostoru Zagreba pažnju skreće na uspješne i manje uobičajene ili jedinstvene gradske situacije. U formi kratkog info-teksta praćenog autorskim fotografijama, mini knjiga i izložba donose i nove interpretacije (mikro)urbanističkog razvoja grada, npr. o odnosu arhitekture i krajobraznog rješenja parka na Trgu Petra Krešimira IV.

Autor fotografija je Ivan Buvinić, dizajner je Niko Mihaljević, a predgovor publikaciji napisala je Rosana Ratkovčić. Publikacija će se na otvorenju dijeliti besplatno (80 primjeraka).

Projekt je djelomično ostvaren uz potporu Grada Zagreba/Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.