Bez položenog vozačkog ispita vozio neregistriran automobil i izazvao prometnu nesreću

Ilustracija | Foto: Freepik

Zagrebačka prekršajni sud s 30 dana zatvora kaznio je muškarca koji je izazvao prometnu nesreću vozeći automobil bez položenog vozačkog ispita.

“Jučer, 16. rujna 2024. oko 16.10 sati u Zagrebu na raskrižju Ulica Vinodolske i Okučanske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je uzrokovao 25-godišnjak osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim je očevidom utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom kojem vozilu je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana, odnosno krajem srpnja 2024.”, priopćila je PU zagrebačka.

Muškarac se vozilom kretao Sopničkom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Vinodolskom i Okučanskom ulicom, prošao je pored postavljenog prometnog znaka “Obvezno zaustavljanje – STOP” i ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno prema Okučanskoj ulici, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom, prednjim dijelom vozila udario je u prednji bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka čiji je vozač kretao se kolnikom Vinodolske ulice u smjeru juga, a u raskrižju je zadržavao smjer kretanja ravno.

Nesavjesni 25-godišnji vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do redovnog rada suda. Nakon toga je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena kazna zatvora od 30 dana, na rok kušnje od 6 mjeseci te novčana kazna u iznosu od 760 eura, a kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje mu je upisano 9 negativnih prekršajnih.