Ovako će izgledati novi dječji vrtić na Jarunu! Sklad vizure, održivosti i funkcionalnosti

Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb objavio je danas rezultate natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Jarunu koji je Grad objavio u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb.

Izgradnjom ovog vrtića, proširit će se kapaciteti za oko 200 mjesta. 

Od 20 pristiglih radova,  AG PLANUM, Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Krešić, Elena Tikvić osvojili su prvu nagradu ponudivši moderno arhitektonsko rješenje za novi dječji vrtić u naselju Petrine-Županići na Jarunu. Napravili su rješenje s integriranim i inovativnim pristupom koje predstavlja sklad vizure, održivosti i funkcionalnosti.

“Ovakvi natječaji dokaz su da Grad Zagreb uvažava struku i na najbolji način pokazuje da ostvaruje ciljeve GUP-a. Planiramo površine za gradnju društvenih sadržaja, prvenstveno škola i vrtića, ali i drugih prostora javnih namjena, a sve kako bi se ostvario uravnoteženi razvoj osobito u predjelima grada u kojima intenzivnu stambenu izgradnju u prošlosti nije pratila izgradnja potrebnih društvenih sadržaja. Sustavnim planiranjem prostora javne namjene anticipiramo i buduću stambenu izgradnju te osiguravamo da svi prostori grada imaju planiranu mrežu potrebnih javnih sadržaja”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, pozvavši struku da se javlja i na buduće natječaje Grada Zagreba.

Na ovom je natječaju dodijeljeno ukupno 5 nagrada, prva nagrada u iznosu 10.000 eura, te još četiri nagrade ukupnog iznosa 15.000 eura.