Na A3 smrtno stradao pješak, policajka koja je na njega naletjela motociklom preminula u bolnici

Ilustracija | Foto: MUP

Na autocesti A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo danas popodne se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao službeni motocikl i pješak, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

U prometnoj nesreći pješak je smrtno stradao, a policijskoj službenici koja je upravljala motociklom pruža se liječnička pomoć te je prevezena u Bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminula.

Policijski službenici PU brodsko-posavske su, u suradnji sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika u Vinkovcima, obavili očevid prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, koja se dogodila jučer, 1. kolovoza oko 15:45 na autocesti A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo.

Do prometne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A-3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka. Tada je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica.

Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.