71-godišnji Zagrepčanin ‘maznuo’ kreditnu karticu 65-godišnjakinji pa nakupovao robe za 15.500 kuna

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom zbog sumnje da se domogao kreditne kartice 65-godišnjakinje i u trgovinama napravio trošak od oko 15.500 kuna.

Policijskim rječnikom rečeno, 71-godišnjak se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela “prijevara” i “krivotvorenje isprava”.

“Sumnja se da je 15. listopada 2019. godine na zasad neutvrđeni način došao u posjed kreditne kartice 65-godišnjakinje nakon čega je, s namjerom daljnjeg pribavljanja protupravne imovinske koristi, 16. listopada 2019. godine u više navrata u različitim trgovinama na području Zagreba zlouporabio karticu oštećene. Prilikom kupovine lažnim je prikazivanjem činjenica doveo u zabludu zaposlenice trgovina prilažući karticu kao svoju da bi, nakon izvršene autorizacije na izdanom slipu i krivotvorio potpis 65-godišnjakinje”, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.