U subotu Australski dan u Zoološkom vrtu

U subotu, 4. svibnja, u Zoološkom vrtu grada Zagreba održat će se Australski dan. Zahvaljujući Veleposlanstvu Australije i edukatorima Vrta posjetitelji će od 11 do 18 sati moći upoznati životinje i običaje tog dalekog kontinenta i šeste po veličini zemlje svijeta.

australija-u-zoo

Australski kontinent jedinstveno je mjesto na Zemlji. Naime, zbog geografske izoliranosti na tom su se kontinentu razvile neobične flora i fauna koje fasciniraju zaljubljenike u prirodu diljem svijeta. Zato će Veleposlanstvo Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba kroz ekskluzivnu izložbu fotografija predstaviti neke od najneobičnijih australskih životinja. Uz šarmantne klokane i ljupke koale, tu su i neke od najčudnovatijih ptica.
A kakvi su keksi u obliku australskih životinja, djeca će moći otkriti u pekarskoj radionici.
Kako bi flora i fauna Australije ostale netaknute, tamošnji ekolozi imaju pune ruke posla. U subotu će se u Zagrebu moći vidjeti djelić onoga što čine. Posjetitelji Vrta na zanimljiv će se način upoznati s klimatskim promjenama te očuvanjem okoliša u Australiji.
Australskom pak nogometu podučavat će ih članovi klubova Zagreb Hawks, Zapruđe Giants i Velika Gorica Bombers.
Posjetitelje čeka još niz kreativnih radionica i zabavnih sadražaja. Među ostalim, lica će se oslikavati u boje australskih životinja, a osmišljeno je i nekoliko igara u kojima pobjednike očekuju darovi iz Australije. Sitnim će darovima mališane razveseliti i Persilova kostimirana maskota koale.