32-godišnjakinja u pet sati ujutro vozila Petrinjskom s 1,94 promila

RANORANILAC: U pet ujutro policija u Dubravi zatekla vozača s 2,12 promila
Foto: MUP

Čak 640 prometnih prekršaja zabilježila je policija proteklog vikenda akcija u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača na području Policijske uprave zagrebačke.

Akcija je provođena u noćnim satima radi suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 640 prometnih prekršaja, od čega je 38 prekršaja vozača s alkoholom, 269 prekršaja nepropisne brzine, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 67 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja vozilom koje je neregistrirano ili tehnički neispravno i 194 ostalih prekršaja, priopćila PU zagrebačka.

Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a sedam osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 38 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod sedam vozača (18,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je osam mladih vozača (21,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Policija posebno izdvaja dva slučaja.

Prvi je zabilježen u nedjelju oko 5.10 sati, kad je zaustavljena 32-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Petrinjske ulice u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom izmjerena joj je koncentracija od 1,94 g/kg alkohola u organizmu.

Drugi je 44-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Slavonske avenije u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom izmjerena mu je koncentracija od 1,56 g/kg alkohola u organizmu.