3. izdanje Tjedna dizajna donosi zanimljivu novost – Noć dizajna

tjedan-dizajna

Sve je spremno za početak 3. Tjedana dizajna Zagreb (#tdzg), najvećeg je događanja u Hrvatskoj posvećenog dizajnu! Manifestacija se održaava od 3. do 8. svibnja u Laubi te u susjednoj zgradi Haubi i na više lokacija u samom središtu Zagreba.

Tjedan dizajna održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, Turističke zajednica Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore na više od 4.000 m².

Partner regija #tdzg2016 bit će nordijske države – Danska, Finska, Norveška, Švedska čiji dizajneri sudjeluju u #tdzg Izložbi nordijskog dizajna gdje će predstaviti inovativne proizvode i zasigurno privući pozornost domaćih zaljubljenika u dizajn, te s njima izmijeniti svoja iskustva.

“U svijetu dizajna, okrećemo se svakodnevnom životu kao izvoru kreativnosti. Svijet oko nas daje nam inspiraciju i ideje koje njegujemo i usavršavamo. Dizajn u našim zemljama je minimalistički, čistih jednostavnih linija, te istovremeno vrlo funkcionalan dizajn koji sadrži samo neophodne elemente. Dizajn koji ćete vidjeti na ovoj izložbi u mnogočemu odražava naša društva – on je inovativan, funkcionalan, praktičan i, iako se može osjetiti i određeni nordijski duh, ima i mnogo toga što naglašava osobitosti svake zemlje”, stoji u pismu nordijskih veleposlanika.

Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, te će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili posebne prodajne akcije.

Povrh toga, u ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, biti će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sa kupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

S obzirom na velik broj sadržaja i brojna događanja koja su najavljena za ovogodišnji Tjedan dizajna, direktori Tina Marković i Daniel Tomičić istaknuli su “Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer smo spremili fantastičan program i popuste.

Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnerica automobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke – Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje.”.

Dodatni razlog da ne propustite Tjedan dizajna ove godine jest suradnja #tdzg2016 i udruge Europa Donna.

U suradnji sa Europa Donna udrugom prikupljat će se novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, tako da će posjetitelji na označenim lokacijama tijekom #tdzg moći donirati novac za kupnju ovog aparata koji spašava živote.

Dnevni raspored događanja pratite na Facebook i web stranicama Tjedna dizajna.