Velika Gorica: Tranzitni promet izmješta se izvan grada

Započinje veliki projekt izmještanja tranzitnog prometa izvan centra Velike Gorice. Svakoga dana kroz Veliku Goricu prođe 40.000 vozila, a većina njih unatoč izgrađenoj obilaznici i dalje prolazi kroz centar grada.

velika-gorica-projekt

Uvođenjem zone smirenog prometa u Zagrebačkoj ulici i Trgu Kralja Tomislava (od restorana Mon Ami do Robne kuće) zatvara se jedna prometna traka i ograničava brzina na 40 km/h. Na ovaj način sva vozila koja samo prolaze kroz Veliku Goricu, želi se preusmjeriti na istočnu obilaznicu.

Radovi na postavljanju signalizacije već su u tijeku, sutra kreće iscrtavanje novih linija, a u petak se postavljaju žardinjere koje će i fizički zapriječiti prometovanje jednom prometnom trakom koju će zamijeniti parkirališna mjesta.

– Smirit ćemo promet zelenim otocima tako da će taj dio grada, od pivnice do robne kuće, dobiti mirniji život, biti lijepši oku. Sljedeća faza će biti zahtjevnija i idemo prema pravoj šetnicikoja će izostaviti veći dio prometa i polako otvarati društveno-gospodarske sadržaje koji će upotpuniti ovaj dio grada. Sve to kako bi građani mogli sigurno prošetati, uz manje buke od automobila i imati sadržaje velikoj urbanog grada kakav je Velika Gorica – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Izgradnja novog centra grada bez automobila sa upravnim, trgovačkim, ugostiteljskim i kulturnim sadržajima jedan je od projekata razvojnog programa “Gorica 2020“.

Radovi na uvođenju zone smirenog prometa trajat će od 22.04. do 30.04., a njihova ukupna vrijednost je 1,1 milijun kuna. /Gorica.hr/