ZBRINJAVANJE OTPADA: Ako ste se prijavili za dobivanje kompostera, evo dobre vijesti za vas!

Komposteri
Foto: Zagreb.hr

Danas je u Sesvetskom Kraljevcu, u Ulici Augusta Šenoe, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, započela podjela kućnih kompostera i prezentacija njihovog korištenja.

“Krucijalni problem ne samo Zagreba nego i cijele Hrvatske je otpad. Mi svoj otpad moramo sami sanirati. Nakon sanacije Jakuševca po najmodernijoj tehnologiji gdje proizvodimo 2MW struje, nakon najmodernijeg pročistača otpadnih voda mehaničkog i biološkog dijela, nakon što smo raspisali natječaj da postupno rješavamo mulj s pročistača koji je u tijeku te nakon što je donesen Plan za gospodarenje otpadom RH činimo sve da što prije napravimo procjenu utjecaja na okoliš kako bi do ožujka donijeli i naš Plan za gospodarenje otpadom”, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da tempo i dinamiku nameće Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja je stupila na snagu 1. studenoga.

Od danas kreće podjela 17.650 kompostera svima onima koji su javili na Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Kućnog kompostiranja otpada. Ovo će uvelike pomoći u smanjivanju količine biootpada i podizanju svijesti građana vezane uz recikliranje. Podsjećamo da nova Uredba propisuje odvajanje biootpada,

Gradonačelnik Milan Bandić naložio je da do Nove godine moraju biti podijeljeni svi komposteri.

Podružnica Čistoća pojedinačno će kontaktirati prijavljene korisnike, te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu. Prilikom dostave korisnik će potpisati Zapisnik o zaprimanju. Uz svaki pojedinačni komposter nalazi se uputa za slaganje i upotrebu kompostera.

Zagrebački centar za gospodarenja otpadom d.o.o. je za potrebe Pilot projekta izradio i edukativni film vezan za kućno kompostiranje:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here