WINE&MUSIC ZAGREB: U subotu se predstavljaju međimurski vinari

Wine&Music
Foto: Silvija Munda

Četvrta Wine&Music manifestacija, na kojoj će se zagrebačkoj publici predstaviti međimurski vinari te najaviti ovogodišnje Urbanovo, održati će se u subotu, 22. travnja na terasi caffe bara Petit u Iličkom neboderu (Petrićev prolaz, kod Trga bana Jelačića), rečeno je konferenciji za novinare u organizaciji G.E.T. Reporta u pizzeriji The Pizza Hause.

Međimurski vinari predstaviti će svoja vina i najaviti festival Pušipela – Urbanovo. Publici središnje Hrvatske i Zagreba, svoja će vina i vinarije predstaviti: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje.

Ovaj put vina izlagača gosti mogu kušati uz delicije OPG-a Perhoč, koji ima farmu jelena i muflona, a na kušanje će ponuditi: salamu od divljači, pikantnu te classic, dimljeni pršut od jelena i pikantne kobasice.

Uz uživanje u međimurskim vinima, finim delicijama i nadahnutom muziciranju dueta Small Change (koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić), posjetitelji Wine & Music manifestacije imat će priliku upoznati vinare i dobiti odgovore na svoja pitanja.

“Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku predstaviti Urbanovo zagrebačkoj publici, jer je Zagreb naše veliko tržište i bilo bi nam drago kad bi Zagrepčani posjetili Urbanovo – kako festival Pušipela, tako i Dane otvorenih podruma i druge dijelove programa.”, rekao je David Štampar, predsjednik Društva međimurskih vinara i vinogradara Hortus Croatiae.

Program Urbanovog i druge informacije o festivalu mogu se naći na web stranici www.urbanovo.hr

Wine&Music Zagreb s temom “Urbanovo” održat će se ove subote, od 19 do 22 sata u Petrićevom prolazu. Cijena ulaznice od 100 kn uključuje Wine&Music čašu i degustacije.

“Ne propustite ovaj vinsko glazbeni događaj i zabavite se s nama”, poručuju organizatori iz tvrtke Eno expert, čiji tim čine Miodrag Hruškar, Krešimir Hren i Jelena Puh Miloš, a imaju i novu suradnicu, također agronomkinju, Valentinu Tuščić.

Eno expert se bavi vinarskim konzaltingom i edukacijom, a prije tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju. (M. Petković)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here