Više od 200 biotehnologa iz zemlje i svijeta na trodnevnom kongresu u Zagrebu

Ilustracija / Foto: Pixabay

Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju 9th 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists koji će se održati od 3. do 5. listopada godine u Hotelu Internacional u Zagrebu.

Slijedeći trendove u prehrambeno-prerađivačkom sektoru i bazirajući se na nacionalnim i strategijama EU, specifični cilj ovog Kongresa je neposredno i dugoročno povezivanje znanosti i industrije u RH, transfer znanja u poduzetništvo, razmjena znanja i iskustava te unapređenje znanstvenoga i gospodarskog razvoja.

Rad Kongresa pod motom „Integrating new approaches to produce safe, nutritious and sustainable food“ odvijati će se kroz plenarna predavanja renomiranih znanstvenika, usmena izlaganja, poster sekcije i okrugle stolove. Na Kongresu očekujemo više od 200 uglednih znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva kao i predstavnika istaknutih tvrtki iz sektora prehrambene industrije čija će se najnovija dostignuća te inovativne ideje na području prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma predstaviti na Kongresu.

Dio Kongresa bit će posvećen specifičnim temama poput kvalitete maslinovog ulja, dostignućima u bioprocesnom inženjerstvu i molekularnoj biotehnologiji te iskorištavanju biološkog potencijala Jadranskog mora (tematski vezano uz znanstveni centar izvrsnosti BioProCro).

U okviru kongresa organiziran je i Okrugli stol „Sinergija znanosti i gospodarstva povlačenje sredstava iz fondova EU“ koji će se održati u četvrtak, 4. listopada u hotelu Internacional u Zagrebu u trajanju od 14.30 do 16.30 sati u Grand Salonu. Okrugli stol se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno prerađivačkog sektora.

Otvaranje kogresa će se održati u srijedu, 3. listopada s početkom u 10 sati u Grand Salonu hotela Internacional. Više informacija vezanih uz Kongres može se pronaći na j web stranici: www.pbn2018congress.com. (M. Petković)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here