VELIKI USPJEH BRAĆE SINKOVIĆ: Osvojili zlato i oborili rekord na najstarijoj veslačkoj utrci

Braća Sinković - Martin i Valent Sinković
Foto: Press

The Henley Royal Regatta na Temzi jedna je od najdužih i najnapornijih utrka na svijetu, a uz to je i najstarija.

Uoči trećeg Svjetskog kupa koji se održava od 13. do 15. srpnja u Lucernu, Braća Martin i Valent Sinković pobijedili su na najstarijoj svjetskoj veslačkoj utrci koja je prvi put održana 1839. godine kao jednodnevno sportsko događanje. Osim pobjede, oborili su i rekord staze u disciplini dvojac bez kormilara koji su do sada, s jednakim vremenom, držali Murry i Bond kao i Redgrave i Pinsent.

Kraljevska regata posebna je iz više razloga. Staza je 112 metara duža od standardnih staza za veslačke regate koje su obično dugačke točno 2000 metara, a u svakom krugu utrkuju se po samo dva čamca. Henley Royal Regatta je jedan od samo nekoliko sportskih događaja na svijetu koje se održava bez financijske pomoći sponzora, a pet dana košta nešto više od 3.000.000 funti.

Braća Sinković iz Londona putuju u Lucern gdje ih čeka borba za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Nakon dugogodišnje dominacije od strane Novozelanđana Murry i Bond, najvažnije mjesto na pobjedničkom postolju osvojile su različite posade. 1. Svjetski kup u Bogradu pobjedili su Sinkovići, 2. Svjetski kup osvojila je češka posada Jakob Podrazil i Lukas Helisic, ostaje nam vidjeti kako će se razviti situacija u Lucernu i tko će odnijeti titulu ukupnog pobjednika.

Prva utrka na rasporedu je 13. srpnja oko 9:45 sati. Polufinale nas očekuje 14. srpnja oko 13:14 sati, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 15. srpnja oko 10:16 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here