VAKULA UPOZORAVA: Stiže promjena vremena, bilo bi dobro staviti zimske gume i prije zakonske obaveze!

VAKULA UPOZORAVA: Stiže promjena vremena, bilo bi dobro staviti zimske gume i prije zakonske obaveze!
Foto: Pixabay

Iznadprosječno se toplo razdoblje nastavlja i sljedećih dana, do ponedjeljka i dalje suhih i pretežno sunčanih, gdjekad čak i vedrih, uz često maglovita jutra, pa i cijela prijepodneva.

Zanimljivo je spomenuti i da je na Sljemenu – meteorološka postaja DHMZ-a Puntijarka – već četvrti dan u nizu temperatura bila viša od 19 °C – u srijedu čak 22,7 °C, što je novi listopadski rekord, objavio je Zoran Vakula na HRT-u.

Stabilno i za listopad iznadprosječno toplo bit će za vikend i u ponedjeljak, kada će magle ipak biti manje, a i poslijepodnevna će se temperatura malo sniziti zbog više oblaka i sjeveroistočnog vjetra.

U nastavku sljedećega tjedna još hladnije – primjereno kraju listopada i početku studenoga, ne samo po temperaturi, nego i po oblacima i povremenoj kiši. Štoviše, sve je veća vjerojatnost da u najvišem gorju zalepršaju i snježne pahulje.

Dakle, sve je vjerojatnije da bi onima koji sljedeći tjedan putuju kroz Gorski kotar i Liku, posebice u više predjele, bilo dobro staviti zimske gume i prije zakonske obaveze!

Komentari