U Zagrebu se na Međunarodni dan žena održava KONGRES PODUZETNICA jugoistočne Europe

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe
Foto: Zagreb.hr

U Zagrebu će se 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, održati 3. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe. Organiziraju ga Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a očekuje se da okupiti 500-tinjak poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske te gošće i gosti iz zemalja jugoistočne Europe.

“Za sve poduzetnice iz jugoistočne Europe ovaj Kongres je prilika za predstavljanje i povezivanje, razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava u ostvarenju vlastitih poduzetničkih snova. Vjerujem da će za mnoge ovogodišnja tema Kongresa ‘Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije’ biti ohrabrujuća i motivirajuća u nakani da postanu poduzetnice i da ostvare poduzetničke pothvate, naglasila je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Idejna začetnica i voditeljica Virtualnoga ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić je istaknula kako je jedna od zadaća Kongresa da smanji marginaliziranost žena u poslovnome svijetu i diskriminiranost u društvenome djelovanju.

“Kongres je platforma za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unaprjeđenje poslovne mreže poduzetnica kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog uspjeha što izvjesniji”, izjavila je Dropulić.

Također je dodala da će Marie-Luise Dött, zastupnica vladajućeg CDU-a u Bundestagu, održati motivacijsko predavanje kojim će se otvoriti radni dio ove manifestacije.

U sklopu Kongresa organiziran je Poduzetnički sajam za sve poduzetnice koje svoje proizvode i usluge žele predstaviti i ponuditi. Bosna i Hercegovina je država partner, a partnerska organizacija je Regionalna asocijacija poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.

Po drugi put će se dodijeliti Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koja je ove godine pripala Vukovaru, Pakracu i Petrinji te njihovim gradonačelnicima za svesrdnu potporu i suradnju na provedbi projekata za jačanje poduzetništva.

Svi sadržaji Kongresa su besplatni, a za sudionice/ke nema kotizacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here