U subotu i nedjelju “Srednjovjekovni dani na Medvednici”

“Srednjovjekovni dani na Medvednici”, kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka, održat će se ovoga vikenda, 28. i 29. rujna, na Medvedgradu.

medvedgrad-630

Posjetitelji tog festivala moći će u subotu i nedjelju uživati u raznolikom programu “od viteških turnira i srednjovjekovnog sajma, Crne kraljice, coprnica, žonglera, radionica streličarstva, srednjovjekovne glazbe i plesa, pa sve do sprava za mučenje”, najavila je Javna ustanova “Park prirode Medvednica”. Tema ovogodišnjeg festivala je hrana u srednjem vijeku, pa će se u subotu odvijati i kuharska radionica.
Prigodom festivala bit će otvorena i izložba čiji je cilj da posjetitelje upozna s poviješću grada, njegovim početkom kao i novim životom Medvedgrada u 21. stoljeću.
“Srednjovjekovni dani na Medvednici” počet će i u subotu i u nedjelju u 14 sati. Nakon što dođu kralj i kraljica i otvore festival, održat će se viteški turnir te predstave i plesovi, a završit će posebnim viteškim programom s vatrom.
Javna ustanova “Park prirode Medvednica” organizirala je besplatni prijevoz minibusom za posjetitelje, koji će kretati svakih pola sata od 13,30 do 18,30 sati s parkirališta uz Šestinsku crkvu.
Građane u dobroj kondiciji pozivaju da dođu pješice (Šestinska crkva – Medvedgrad 40 minuta). Također, ZET-ova linija busa koja kreće od Tomislavovog doma do Mihaljevca uvest će privremeno stajalište 200 metara ispod Kraljičinog zdenca (u smjeru Zagreba) na skretanju za Medvedgrad.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here