U PETAK U LISINSKOM: Kineska nova godina i svjetska premijera novog djela Mateja Meštrovića

Off ciklus - Lisinski
Foto: Press

“U petak 9.2. ne bacamo petarde, iako obećavamo pravi vatromet dobre glazbe… Ne insistiramo na dress codu, ali preporučujemo da obučete nešto crveno… I garantiramo putovanje sve do Kine, iako se te večeri ne mičemo iz Zagreba!”

Tako glasi najava zanimljivog događaja koji će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog odigrati u petak 9. veljače u 19:30, u sklopu kojeg će posjetitelji doživjeti dio čarolije Kineske nove godine – dobro došli u Godinu psa!

U sada već prilično popularnom Off ciklusu, nakon planetarno popularnog violončelista Stjepana Hausera i Božićnog koncerta uz pjevače Husar&Tomčić, sada nastupaju poznati kineski umjetnici.

“Doživite vrhunske kineske glazbenike Tua Shana Xianga, Zhang Pei, Bai Yu i Li Xinxing na egzotičnim instrumentima na kojima nastupaju. I dakako, ne propustite svjetsku premijeru najnovijeg ostvarenja “zločestog dečka” hrvatske glazbe Mateja Meštrovića, Kinesku rapsodiju koju je skladao upravo za ovaj koncert!”, stoji, među ostalim, u najavi ovog koncerta.

Prije koncerta kineski umjetnici družit će se s publikom u predvorju dvorane, a prije kao i u stanci koncerta posjetitelji će imati priliku upoznati i drevne kineske umjetnosti rezanja papira i kaligrafije.

Osim kineskih umjetnika, nastupit će i orkestar Zagrebačke filharmonije predvođen uglednim američkim maestro Jonathanom Griffithom, koji uz najveće kineske, priprema i više orkestralnih uspješnica američke i australske glazbe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here