U nedjelju Vege piknik na Bundeku, ljubitelje kućnih ljubimaca zabavljat će Miroslav Škoro

Pozivam sve sugrađane s ljubimcima, kao i ljubitelje kućnih ljubimaca, da u nedjelju, 4. listopada dođu na Bundek na Vege piknik, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

psi_psi

Na konferenciji za novine, na kojoj je predstavljen program obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja, Bandić je pojasnio da ovaj događaj organizira Grad, u suradnji s partnerima, u povodu Međunarodnog dana zaštite životinja.

Uz lepezu edukativnih, kulturnih i gastronomskih događanja, novost ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja je priprema i degustacija vegetarijanskoga graha i atraktivna ponuda vegetarijanske kuhinje.

“Iznimno cijenim gradonačelnikovu ideju da se obilježavanje Dana zaštite životinja proširi s piknikom na kojem će se nuditi veliki izbor veganskih toplih, slanih i slatkih jela”, istaknuo je predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Dekan Veterinarskog fakulteta Tomislav Dobranić naglasio je dobru suradnju s Gradom Zagrebom koji im kontinuirano pomaže kako bi pružili što bolju zaštitu kućnim ljubimcima u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

“S velikim smo se zadovoljstvom odazvali pozivu Grada da sudjelujemo u ovoj akciji. Veterinarski fakultet aktivan je u zaštiti životinja u svim segmentima, od brige o ranjenim i napuštenim životinjama, do suradnje s udrugama koje se brinu o životinjama”, dodao je dekan.

Program posvećen Međunarodnom danu zaštite životinja počinje u 10,00 sati, a posjetitelji će, u predstavljanju rada udruga, klubova za obuku sportskih i službenih pasa, utrke vlasnika s ljubimcima, nastupima dječjih zborova i reviji autohtonih pasa, moći uživati do 18,00 sati. Veliki koncert Miroslava Škore predviđen je u 15,00 sati, a svojevrsna kruna nedjeljnog Piknika za životinje bit će blagoslov kućnih ljubimaca u 16,00 sati, nakon kojega se nastavlja koncert.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here