U ČAST JAGODICI PURGERICI: Otvorena 19. po redu manifestacija Dani zagrebačkih jagoda

905

Dani zagrebačkih jagoda

Jutros je na Trgu kralja Tomislava otvorena 19. po redu manifestacija Dani zagrebačkih jagoda.

Dani zagrebačkih jagoda održavaju se u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je, zahvalivši svim proizvođačima na trudu, napomenuo da Zagreb ima tri poljoprivredna brenda – Zg sirek, Zg trešnju i Jagodicu Purgericu.

“Na 55 ha, 45 proizvođača s područja grada Zagreba, proizvede godišnje 1200 tona jagoda što Zagreb čini najvećim proizvođačem jagoda u Hrvatskoj”, rekao je gradonačelnik Bandić pozvavši sugrađane da tijekom svibnja i lipnja kupe ovo slatko voće na čak 80-ak frekventnih lokacija u gradu.

“Ova manifestacija počela je prije 18 godina skromno, s nekoliko uzgajatelja i dva, tri štanda. Danas smo uz potporu gradonačelnika i Grada, došli do toga da samo u Zagrebu imamo 45 proizvođača i oko 20tak proizvođača s područja Zagrebačke županije te možemo u potpunosti snabdjeti Zagreb bez potrebe za uvozom”, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg podsjetivši da su prije tri godine brendirali zagrebačku jagodu, sorte clery, jolly i assia.

“Sve Jagodice Purgerice moraju zadovoljavati visoke kriterije kvalitete stoga pozivam sugrađane da kupuju s povjerenjem”, dodao je Herceg.

Komentiraj