Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobitnici ‘Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’

Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobitnici 'Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost'
Foto: Zagreb.hr

Tvrtko Šapina, učenik OŠ Grigora Viteza, i Mislav Matijević, učeniku I. gimnazije, ovogodišnji su dobitnici Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost.

Nagradu su im danas, na Međunarodni dan tolerancije, na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici, uručili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulićm, a svečanosti su nazočili roditelji pokojnog Luke Ritza, Suzana i Reno Ritz.
 
Učenici su Nagradu dobili zbog angažiranosti u humanitarnim akcijama te zbog pomaganja slabijim učenicima u svladavanju gradiva i za osobno odgovorno ispunjavanje školskih obveza.
 
Nakon što je nagrađenima čestitao na trudu i dobroj volji, gradonačelnik Bandić  je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz  primjer svima nama da se unatoč velikoj tragediji može pronaći snage za dobra djela i širenje mira među ljudima. 

“Međunarodni dan tolerancije podsjeća nas da smo poruke mira i nenasilja dužni slati mlađim naraštajima. Oni su naša budućnost”, istaknuo je gradonačelnik.
 
Čestitam ne samo dobitnicima nego i onima koji su nominirani za ovu humanitarnu nagradu. Oni daju sve od sebe da stvore bolje i tolerantnije društvo u kojem ima mjesta za sve, naglasio je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić i dodao da i ovogodišnji dobitnici Nagrade svojim primjerom i ponašanjem dokazuju da su tolerancija i poštovanje temelj uspješnoga i miroljubivog društva.
 
Učenici su poručili da im je ova nagrada veliku čast, ali i odgovornost prema društvu jer je  razumijevanje najbolji način da se smanji nasilje.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here