TOZ Penkala kupuje žirafu, tvrde da će uz pomoć nje prevladati krizu!

TOZ Penkala, tvornica olovaka, školskog i uredskog pribora, koja se zadnjih godina sve više bavi uvozom iz Kine, a sve manje proizvodnjom u Zagrebu, probleme poslovanja u recesiji rješava na vrlo neobičan način.

toz_zirafa
Naime, u financijskom izvješću koje je ova tvrtka jučer predala Zagrebačkoj burzi, stoji da će nabaviti – žirafu!

TOZ Penkala navodi da su se na nabavu ove egzotične životinje odlučili kako bi posjetiteljima naplaćivali karte i omogućili im da gledaju žirafu te na taj način pribaviti dodatna sredstva za nastavak poslovanja.

“U 2. kvartalu 2014. godine nije bilo transakcija izvan redovnog poslovanja. Zbog aktualne krize na tržištu nekretnina Društvo aktivno radi na iznalaženju mogućnosti kako bi se dijelovi nekretnina koji nisu u neposrednoj funkciji poslovanja stavili u funkciju privređivanja. S te strane u narednom razdoblju Društvo namjerava pokrenuti projekt nabave egzotične životinje (žirafa) za koju postoje odgovarajući smještajni kapaciteti, te bi se nakon ishođenja potrebnih dozvola mogle naplaćivati ulaznice za gledanje kako zainteresiranim domaćim posjetiteljima tako i stranim turistima”, stoji u financijskom izvješću TOZ Penkale.

U prvih šest mjeseci ove godine tvrtka TOZ Penkala imala 9.244.293 kune prihoda i 7.866.103 kune rashoda, tako da je dobit tvornice iznosila 1.378.190 kuna.

1 komentar

  1. Pamtim nekadašnje drvene TOZ-ove bojice koje smo kupovali u Ilici u “Mladosti”, preko puta Corso kavane, a tu knjižaru smo svi zvali “kod Kuglia”. Inače, TOZ je nekada bio na čošku bivše I.L.Ribara (sadašnji prilaz baruna Filipovića) i Zaprešičke ulice (na tom dijelu, uz potok, te ulice više nema).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here