Šokantno otkriće: Led u kafićima ima više bakterija nego voda u WC-u!

led-ledomatDa su ledomati pravi izvor bakterija, a led koji nam serviraju u kafićima i restoranima daleko od bakterološki ispravnog, to je općepoznata činjenica.

unatoč tome teško je ne nazvati šokantnima rezultate nedavno provedenog istraživanja, u kojem su znanstvenici ispitali led u poznatim restoranima brze hrane i kafićima, a koji govore da led u restoranima sadrži više bakterija nego toaleti!

Objašnjenje je jednostavno: toaleti se čite češće nego automati za led!

Nijedan od pronađenih uzoraka nije predstavljao izravnu prijetnju za zdravlje, ali tolika količina mikroba u restoranima može se smatrati “higijenskim rizikom”, navodno britanski državni laboratoriji.

Takvi rezultati, prema riječima znanstvenika, ukazuju na “jadnu higijenu” automata za led, a samim time i leda koji se stavlja u pića, piše Daily Mail.

U nekim slučajevima otkrivena je tolika razina bakterija koja je bila više nego dvostruko veća od one koju su znanstvenici očekivali pronaći u pitkoj vodi.

Nakon takvih rezultata od nekih lanaca restorana je zatraženo da preispitaju svoje postupke čišćenja, dok su dvije kompanije osporile ta otkrića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here