SLUŽBENA NAJAVA: Trka “Terry fox Run” i ove godine na Jarunu

Terry fox Run
Foto: Zagreb.hr

Humanitarna trka Terry Fox Run će se održati 24. rujna na zagrebačkome jezeru Jarun pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Esplanade.

Humanitarnu akciju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val.

Kao i ranijih godina, trci će prethoditi humanitarna prodaja majica po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Prodaja će se organizirati u subotu 16. rujna od 11:00 ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici, a svoj su dolazak najavile i brojne osobe iz javnog života.

Pozivam sugrađane da se pridruže svim aktivnostima vezanim uz Terry Fox Run. Doista je važno da se okupimo u što većem broju i da svima onima koji se bore s ovom opakom bolešću i njihovim obiteljima pružimo podršku, da im kažemo da u toj bolesti nisu sami, naglasila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te je zahvalila svima koji su uključeni u organizaciju ove humanitarne akcije. Javnozdravstvene aktivnosti su u Gradu visoko na listi prioriteta. U ime gradonačelnika i Gradske uprave mogu vam garantirati da ćete uvijek imati otvorena vrata za sve aktivnosti, za svaku promociju ovako važnih poruka kakvu danas odašiljemo. Veselimo se ovogodišnjem, kao i budućim izdanjima akcija Terry Fox Run.

Drago mi je da mogu najaviti 18. Terry Fox u Hrvatskoj. Kanadski heroj koji je svima nama inspiracija ušao je u srce milijuna ljudi, a u 36 godina održavanja ove manifestacije diljem svijeta je prikupljeno preko 650 milijuna dolara za istraživanje raka. Veleposlanstvo ovu aktivnost podupire svake godine zbog Terryeve inspirativne i snažne priče.

Njegov primjer pokazuje kako jedna osoba može napraviti razliku, rekao je kanadski veleposlanik Daniel Maksymiuk.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here