SJAJNA VIJEST: Djeca mlađa od 15 godina više neće plaćati upis u zagrebačke knjižnice

Foto: pixabay.com

Sva djeca mlađa od 15 godina ubuduće će imati pravo na besplatnu članarinu u gradskim knjižnicama! Odluku o tome donijela ja skupština Grada Zagreba na zadnjoj je prošlogodišnjoj sjednici.

“Na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 20. prosinca 2016. godine donesena je odluka o pravu na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koja imaju prebivalište u Gradu Zagrebu”, priopćeno je iz Knjižnica Grada Zagreba.

Odluka je, kako se navodi, donesena “u svrhu stjecanja navika čitanja, poticanja sveukupnog obrazovanja djece te radi zaštite standarda djece, učenika i njihovih roditelja u okviru ukupne demografske i pronatalitetne politike”.

Inače, sa Strategijom razvoja Knjižnica grada Zagreba planirano je do 2020. godine osigurati uvjete za besplatan upis građana do 18. godine.

Treba napomenuti da, osim djece koja žive na području Grada Zagreba, pravo na besplatan upis u knjižnicu imaju i djeca s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here