RJEŠENJE NA VIDIKU? Pročelnica najavila rigorozne kazne za ilegalno odlaganje otpada!

RJEŠENJE NA VIDIKU? Pročelnica najavila rigorozne kazne za ilegalno odlaganje otpada!
Foto: Screenshot Nova TV

Iz dana u dan građani negoduju zbog gomila smeća koje su formiraju širom grada Zagreba, mediji se neprekidno bave tom temom, ali rješenja, barem zasad, nema. Svakodnevno niču nove gomile!

Zašto je tome tako pokušala je u Dnevniku Nove TV objasniti Mirka Jozić, pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

“Koliko god se Grad i njegove službe trudili, ovo nam izgleda kao Sizifov posao. Na jednom mjestu se skloni nepropisno odloženi otpad, na drugom nastaje. Unatoč dodatnom zapošljavanju i nabavci dodatne opreme i specijalnih vozila u Čistoći, preostale su nam kazne”, kazala je Jozić.

Izjavila je da je o kaznama kao jedinom preostalom rješenju razgovarano i u gradskoj upravi.

“Onaj tko jednom dobije kaznu, neće mu pasti na pamet da više nepropisno odbaci otpad”, kaže Jozić i dodaje kako će kazne sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisno o količini i vrsti otpada.

Na pitanje hoće li Grad početi kažnjavati sam sebe jer nije ništa napravio, odgovara: “Otkud vama da Grad nije ništa napravio?! Smeće nije Grad donio i ostavio nego nesavjesni građani. Imamo 90 posto ljudi koji odvajaju otpad, ali dosta je 10 posto pojedinaca da naprave kaos u cijelom gradu i to nema Čistoće koja bi to stigla pospremiti’.

Pročelnica je ovom prilikom objavila i jednu novost koja neće oduševiti Zagrepčane – poskupljenje odvoza otpada.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here