Predstavljeno englesko izdanje knjige Ljubavne slastice

Flora-Turner-Vucetic-promocija-knjige

Jučer je u organizaciji izdavačke kuće Algoritam na prepunoj terasi Vinyl bara predstavljena knjiga Ljubavne slastice Flore Turner-Vučetić, ali ovaj put na engleskom jeziku – The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes.

O knjizi su govorili sama autorica i urednik knjige Neven Antičević, a publici se obratila i Gabi Novak, imajući samo riječi hvale za prekrasnu priču o Flori i Viktoru. Romantiku iz knjige dodatno su naglasili modeli u haljinama Larie dizajnerice Marine Lacković.

Publika je imala priliku kušati liker Maraschino, nezaobilazni sastojak Florinih slastica, te ukusne medenjake, napravljene prema receptu iz autoričine knjige.

U ugodnom društvu naše autorice predstavili smo knjigu prepunu osjećaja i hrvatskih zaboravljenih recepata.

The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair; Croatian family recipes ukoričeni su, rukom pisani tradicionalni recepti Flore Boglić, gastronomske delicije koje su u velikoj bilježnici došle do unuke, autorice knjige Flore Turner-Vučetić, inače bivše savjetnice za kulturu hrvatskog veleposlanstva u Londonu.

The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair kulinarsko su i romaneskno štivo, kojim se prati put kojim je baka Flora došla do srca budućeg muža Viktora početkom 20. stoljeća. Flora Turner-Vučetić, pak, rođena je na Hvaru, ali u Londonu živi od 1983., gdje radi kao povjesničarka umjetnosti i novinarka.

Foto: Press/Algoritam

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here