Poznati plesni umjetnik Brice Mousset održao radionicu u Zagrebu, sva mjesta razgrabljena

Poznati i nagrađivani plesni umjetnik francuskog porijekla, koji živi i radi u New Yorku – Brice Mousset – posjetio je Zagreb!

Naime, na poziv plesne umjetnice Tihane Strmečki, u organizaciji Škole za balet i ritmiku i Plesnog kluba “JazzElle” održao je plesnu radionicu 17. i 18. prosinca u našoj metropoli, a sva mjesta za sudjelovanje na radionici u rekordnom su roku bila razgrabljena. Radionicu je pohađalo više od 15 različitih hrvatskih plesnih klubova i škola, te više od 80 plesača, od kojih mnoga poznata imena u hrvatskom plesnom svijetu. Svi su izrazili oduševljenje njegovim stilom, načinom podučavanja, energijom i znanjem.

Brice Mousset je osnivač, umjetnički direktor i koreograf plesne skupine OUIDANSE, koja je do sada primila brojne nagrade i priznanja u New Yorku. Radio je opere, mjuzikle, broadwayske produkcije, film, cirkus, razna modna događanja i editoriale. Poučavao je i koreografirao za prestižne institucije kao što su SUNY Purchase Conservatory of Dance, Alvin Ailey Fundation, Broadway Dance Center, Peridance Capezio Center, STEPS on Broadway, Joffrey Ballet… Također, koreograf je za Alvin Ailey Dance Foundation New Directions Choreography Lab.

“Jako sam sretan što sam došao poučavati u Zagreb, pogotovo nakon što je Tihana Strmečki pohađala moje sate u međunarodno poznatom Broadway Dance Centru u New Yorku. To je jedna od privilegija koju imam dok podučavam i radim u New Yorku – upoznajem ljude iz cijelog svijeta, svih zaleđa i bez diskriminacije. Obožavam to! Omogućuje mi putujem u druge zemlje i podijelim svoje znanje s umjetnicima koji nemaju priliku putovati. Stoga, da, vrlo sam uzbuđen posjetom Zagrebu, što sam upoznao plesače i družio se s njima, otkrio novu kulturu i sve ljepote koje Zagreb nudi“, rekao je Mousset.

(Foto i video: Tina Kadoić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here