POMOĆ SIROMAŠNIMA: Na Trgu bana Jelačića po 17. put održana humanitarna prodaja božićnih drvaca

POMOĆ SIROMAŠNIMA: Na Trgu bana Jelačića po 17. put održana humanitarna prodaja božićnih drvaca
Foto: Zagreb.hr

Sedamnaestu godinu zaredom, u sklopu božićne akcije Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti, na Trgu bana Jelačića, po povoljnim su se cijenama prodavala božićna drvca, koja su i ove godine donirale Hrvatske šume te Vrtni centar Šestine.

Akciji su se pridružile i zamjenice gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić koje su kupnjom drvca sudjelovale u prikupljanju sredstava za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Pozdravivši prisutne, zamjenica Majić je naglasila kako je Zagreb socijalno osjetljivi grad. “Ovime šaljemo i onu odgojnu komponentu a to je da su solidarnost i humanost čimbenik i empatija što čini život svih nas boljim”.

Zamjenica Pavičić Vukičević je zahvalila svim sugrađanima koji sudjeluju u ovoj hvalevrijednoj akciji, naglasivši da se nada da će svako drvce naći svoga kupca te je svima zaželjela sretne nadolazeće blagdane.

Akcija se ove godine održava pod geslom Pomažemo zajedno, a građani su mogli kupiti 250 drvaca (pančićeva omorika, srebrna i obična smreka) po cijeni od 105 do 150 kuna. Osim prodaje drvaca, Hrvatski Caritas organizirao je i prodaju njihovih promotivnih proizvoda po simboličnim cijenama.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here