Osmogodišnji genijalac iz Zagreba ponovno osvojio zlato na Svjetskom natjecanju iz mentalne aritmetike!

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba ponovno osvojio zlato na Svjetskom natjecanju iz mentalne aritmetike!
Foto: ALOHA Mentalna aritmetika / Facebook

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba zaista je čudo od djeteta! Nakon što je osvojio zlato na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Moskvi, sada je briljirao i dalekoj Kini i opet osvojio zlato na Svjetskom natjecanju mentalne aritmetike!

Veliki je to uspjeh ne samo za Patrika nego i za Hrvatsku, a čudo od djeteta jedva je stiglo do Kine. Naime, kako javlja RTL, dječak nije želio odustati od obrane titule najboljeg na svijetu, no s obzirom na nedostatak novca za skupi put bilo je upitno hoće li moći ostvariti tu svoju želju.

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba ponovno osvojio zlato na Svjetskom natjecanju iz mentalne aritmetike!
Foto: ALOHA Mentalna aritmetika / Facebook

Ipak, uz Patrika su na kraju na velikom natjecanju bili i njegovi roditelji, i to zahvaljujući brojnim pojedinačnim donatorima. Posebna zahvala tvrtkama KING ICT i Idea2Project na znatnoj financijskoj pomoći hrvatskoj reprezentaciji u ALOHA mentalnoj aritmetici, kao i ALOHA trenerici Zvjezdani Budoš Mlinac, objavljena je, među ostalim, i na Facebook stranici ALOHE.

Mentalna aritmetika temelji se na uporabi drevne računaljke tzv. abakusa, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje. Osim što pruža mogućnost da se matematičke sposobnosti djeteta poboljšaju, program mentalne aritmetike pozitivno utječe na razvoj razmišljanja i potiče niz vještina i sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu – izuzetna koncentracija i pozornost, odlično pamćenje i razvijeni refleksi, kreativnost, sposobnost vizualizacije…

Nakon računanja i matematike Patriku je najdraže igranje s prijateljima. Najveća mu je želja da barem triput bude prvak svijeta, a najnovijom pobjedom postao je tome svakako još jedan korak bliže.

Komentari