OKUPIT ĆE 900 SUDIONIKA: Najavljen najveći kongres Hrvatskog kardiološkog društva

Kongres Hrvatskog kardiološkog društva

Program 11. Kongresa hrvatskoga kardiološkog društva–najvažnijeg znanstveno-stručnog skupa u hrvatskoj kardiovaskularnoj medicini koji se održava svake dvije godine i okuplja veliki broj kardiologa i srodnih stručnjaka iz Hrvatske, ali i Europe i svijeta, predstavljen je na konferenciji za novinare.

Budući da su kardiovaskularne bolesti vodeći globalni i nacionalni medicinski problem, ali i zbog atraktivnosti znanstvenog programa, Kongresu će nazočiti više od devet stotina sudionika. Zbog toga, ovogodišnji Hrvatski kardiološki kongres pripada među najveće i najznačajnije znanstvene skupove kako u hrvatskoj medicini tako i u hrvatskoj znanosti općenito.

Predsjednik Hrvatskoga kardiološkog društva te ujedno i predsjednik 11. Kongresa Hrvatskoga kardiološkog društva, akademik Davor Miličić na konferenciji za medije je izjavio: “Kongres je vjerojatno najveće recentno nacionalno okupljanje u hrvatskoj medicini i znanosti, a zahvaljujući snažnoj podršci vodećih globalnih kardioloških udruga – Svjetske kardiološke federacije i Europskoga kardiološkog društva, nastupa čelnika tih udruga kao i niza ostalih europskih i drugih inozemnih nacionalnih kardioloških udruga i radnih skupina, Kongres predstavlja i značajan međunarodni znanstveno-stručni događaj.“

Nacionalni znanstveni odbor Kongresa sastoji se od sedamdeset pet vodećih domaćih kardiologa, kardiokirurga, hipertenziologa, dijabetologa, vaskularnih radiologa i kardiovaskularnih epidemiologa, a međunarodni znanstveni odbor od četrdeset jednoga gosta iz niza Europskih zemalja i SAD-a, među kojima su i neka od najuglednijih imena svjetske kardiologije.

Tu su još i zajednički simpoziji hrvatskih kardiologa s kolegama iz Turske, zatim sa sudionicima znanstvenog projekta posvećenoga infarktu miokarda u tranzicijskim zemljama Europe sa sjedištem na Sveučilištu u Bologni, sastanak nukleusa prestižne Europske radne skupine za koronarnu patofiziologiju i mikrocirkulaciju, Međunarodni simpozij o prirođenim bolestima srca u odraslih, Odabrane teme iz kardiologije za liječnike obiteljske medicine, Hrvatsko-bosanski simpozij iz područja “E-kardiologije“ te Simpozij na svečanosti otvaranja Kongresa u počast Europskome kardiološkom društvu.

Pored posebnih simpozija i predavanja pozvanih predavača u okviru tematskih sekcija, na Kongresu će biti prikazano oko stotinu osamdeset odabranih izvornih priopćenja u obliku usmenih ili posterskih prezentacija, a održat će se i atraktivno natjecanje mladih kardiologa u prikazivanju najzanimljivijih slučajeva iz kliničke prakse. (M. Petković)

Foto: Press

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here