NOVI MUZEJ U SRCU GRADA: Kad kročite u njega, u hipu ćete se vratiti u ‘zlatne’ 80-te

Upoznajte Zagreb 80-ih - novi muzej u Radićevoj ulici
Foto: Facebook / Zagreb 80’s Museum

U starinskoj zgradi u Radićevoj ulici na broju 34 otvoren je muzej koji posjetitelje vraća u ‘zlatno doba’ 80-ih godina. Čim nogom stupite u stan na prvom katu, vratili ste se u prošlost i zagazili u tipičan dnevni boravak jedne zagrebačke obitelji 80-ih godina.

Tu su i društvene igre iz tog doba, stari gramofon i ploče, kuhinja iz 80-ih opremljena originalnim posuđem iz tog vremena, radna soba s pisaćim strojem, spavaća soba sa ženskim kutkom za uređivanje, soba za igru s dječjim igrama i igračkama…

U kulinarskim knjigama posjetitelji se mogu upoznati s omiljenim receptima zagrebačkih domaćica. Ljubitelji mode mogu zaroniti u svijet tadašnjih kreacija.

Iz više od 500 predmeta izdvaja se i računalo za igranje Commodore 64, kolekcija poštanskih marki, album sa značkama, popularne stolne igre kao košarka i nogomet te igračke od Mehanotehnike. Muzejska suvenirnica nudi jedinstvene retro suvenire za kupce istraživačkog duha. Tu je moguće pronaći i erotski retro kalendar i niz kolekcionarskih modela mini automobila Zastava 750.

Sve je interaktivno tako da sve predmete ukući možete dotaknuti, fotografirati, sjedati na namještaj, listati albume, preslušavati ploče, pogledavati porculansko suđe, otvarati kuhinjske elemente i sjesti u Fiću oldtimera, automobil koji je bio više od običnog prometala.

Projekt Zagreb 80-ih lansirala je Tvrtka Brand new retro. Zbirka koja je jedna od najraznovrsnijih privatnih kolekcija predmeta iz 80-ih prikupljena je scijelog područja Hrvatske.

Muzej je to koji bez sumnje privlači turiste, ali i domaće “nostalgičare” baš kao i nove generacije koje žele vidjeti kako se živjelo u godinama dobre glazbe, odličnih filmskih uspješnica i diskoteka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here