NIJE COOL BITI BULLY: Predstavljanje projekta o borbi protiv vršnjačkog nasilja

Nije cool biti bully
Foto: Press

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majici, Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, Grad Zagreb u suradnji s Centrom za zdravlje mladih pokreće javnozdravstvenu kampanju “Nije cool biti bully” s ciljem podizanja svijesti o rizičnim i zaštitnim čimbenicima u prevenciji vršnjačkog nasilja.

U okviru kampanje održat će se stručno predstavljanje knjige “Hod po rubu” autorica Rosie Kugli i Marijane Pleše te okrugli stol na temu “Nije cool biti bully”.

U predstavljanju knjige sudjelovat će dr.sc. Lana Petö Kujundžić, predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Ćelić, zastupnik u Hrvatskom saboru, potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora, prof. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, voditeljica Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i autorice knjige Rosie Kugli i Marijana Pleše.

Knjiga “Hod po rubu” opisuje razvoj delikventnog ponašanja kod mladića koji je u svom odrastanju i teškim životnim okolnostima ostao zanemaren od strane obitelji, a posljedično i od strane nadležnih institucija u postupku izvršavanja odgojnih mjera.

Nakon stručnog predstavljanja knjige održat će se okrugli stol u kojem će sudjelovati brojni stručnjaci. Cilj okruglog stola je ukazati na problem razvoja i prevencije vršnjačkog nasilja, kao i fenomena maloljetničke delikvencije, a također će biti i riječi o uvjetima, okolnostima i mogućnostima unapređenja provođenja odgojnih mjera i procesa resocijalizacije u sustavu socijalne skrbi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here