NAJBOLJI ADVENT U EUROPI: Počinje 2. prosinca, traje do 7. siječnja, evo što sve donosi…

Advent u Zagrebu
Foto: Davor Rostuhar

Najbolji advent u Europi počinje u subotu 2. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2018. godine.

Tako će se u subotu, uz tradicionalno paljenje 1. adventske svijeće na Manduševcu te svečanih otvorenja Ledenog Parka i Adventa na Zrinjevcu, otvoriti i Advent na Europskom trgu, Fuliranje, Božića bajka i drugi.

U nedjelju, 3. prosinca, otvara se i Advent na Gornjem gradu koji uključuje: Advent na Vranicanijevoj poljani – Priča s Griča, Advent u Galeriji Klovićevi dvori, Advent na Štrosu i Advent u Tunelu.

Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane, a posebno ističemo Advent na Prekrižju koji je realiziran u suradnji s Uredom predsjednice RH, a ostali noviteti su: Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju, Advent u ZOO-u, Advent u Marićevom prolazu i Caffe de Matoš.

Advent u Zagrebu
Foto: Hrvoje Pilić

Adventskim duhom zaživjet će i HDLU gdje je postavljena izložba Nikola Tesla – Mind from the future, a pravu toplinu Božića moći ćete doživjeti u Župi sv. Blaža u kojoj se održava istoimena izložba. Tu su i tradicionalni programi poput: Živih božićnih jaslica, S božićnih balkona Zagrebu, prigodni programi u MUO, HNK, Mimari, Arheološkom i Etnografskom muzeju, i, naravno, adventski program na Trgu bana Jelačića, Adventski vjenčić u Bogovićevoj, Gajevoj i okolnim ulicama te projekt Poklon s pričom u sklopu programa Super Božić.

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a prošle godine zabilježen je porast od 34% u dolascima i 37% u noćenjima. Naime, prema podacima TZGZ, u prosincu 2016. godine, zabilježeno je 94.573 dolazaka i 169.095 noćenja, dok je 2015. godine u prosincu ostvareno 70.551 dolazak i 123.734 noćenja.

Osim toga, zagrebački Advent pobjednik je natjecanja European Best Christmas Destination dvije godine za redom, a ove će godine imati priliku braniti titulu, po treći i zadnji put, od 1. do 11. prosinca.

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu www.adventzagreb.hr.

Advent u Zagrebu
Foto: Julien Duval

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here