Najavljen 35. jubilarni Kros Sportskih, na Bundeku se očekuje čak 4000 natjecatelja

Foto: Zagreb.hr

U organizaciji Sportskih novosti, Hrvatskog školskog sportskog saveza i Hrvatskog atletskog saveza, 21. travnja na zagrebačkome Bundeku održat će se jubilarni 35. Kros Sportskih novosti.

Tradicionalna utrka učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske te studenata zagrebačkog sveučilišta u trčanju u prirodi najavljena je na današnjoj konferenciji za medije održanoj na Bundeku.

Zahvalivši partnerima i organizatorima bez kojih ne bi bila moguća organizacija ovakvog opsežnog natjecanja, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić istaknula je da Grad Zagreb podržava kulturu sportskog življenja i važnost fizičke aktivnosti, posebice među mladima.

Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti je naglasio da Kros promiče sport i zdravi način. Kros Sportskih novosti je najpopularnija i najmasovnija utrka za mlade u Hrvatskoj, a broj sudionika je iz godine u godinu u stalnome porastu. Ove godine očekujemo preko 4000 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske. Zbog velikog odaziva i na sugestiju učitelja, ovogodišnje izdanje se po prvi se puta održava u subotu umjesto tradicionalne nedjelje.

Kros Sportskih novosti, s prekidima, traje od 1974 godine.

Komentari