Na Trgu bana Josipa Jelačića održana proslava Kineske nove godine

Kineska nova godina - Trg bana Jelačića
Foto: Zagreb.hr

Danas je na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, održana proslava Kineske nove godine na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić, u društvu veleposlanika NR Kine Hua Zhaominga.

Tijekom proslave, koju su suorganizirali Grad Zagreb, Veleposlanstvo NR Kine i Turistička zajednica grada Zagreba, posjetitelji su mogli uživati u tradicionalnim plesu lavova.

Nakon ove proslave, kinesko Veleposlanstvo održava Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko – hrvatskih odnosa, dok su uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeni lampioni, a same fontane osvijetljene su tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način se simbolično povezauju Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36 posto u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25 posto u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.

Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018: https://ecty2018.org/events/96/light-bridge-zagreb/.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here