NA MOLBU GRAĐANA započeli radovi na obnovi Ulice Prigornica

Gradilište - strojevi
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jutros gradilište na Ulici Prigornica gdje su započeli radovi na sanaciji kolnika u dužini od 800 metara, od Aleje Bologne do Ulice Bukovščak.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste Ante Todorić je objasnio da se u Ulici Prigornica planira nanijeti dva sloja asfalta na površini od 5.000 m2, ugradit će se 20 šahtova i isto toliko slivnika te će se nacrtati nova horizontalna signalizacija. Svi radovi će se odvijati u jednoj fazi.

Vrijednost radova na sanaciji Ulice Prigornica je 1,2 milijuna kuna, a otvorenje obnovljene ulice trebalo bi biti 13. kolovoza.

Kako javlja Radio Sljeme, radovi na Ulici Prigornica počeli su na molbu građana. Naime, prilikom nedavnog otvorenja radova na Aleji Bologne, od benzinske stanice Lukoil do Prigornice, na molbu članice vijeća gradske četvrti Podsused-Vrapče Ivke Bengez, odlučeno je da će biti obnovljena i sama Prigornica.

“Mi smo još prošle godine tražili da se Prigornica uvrsti u projekte za asfaltiranje jer tu vozi redovna autobusna linija. Inače, ovo je područje klizišta pa onda ima i više oštećenja”, objasnila je Ivka Bengez.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here