MUZEJI IZVAN MUZEJA: Zagrebački muzeji bogatu kulturnu baštinu približavaju građanima i turistima

MUZEJI IZVAN MUZEJA: Zagrebački muzeji bogatu kulturnu baštinu približavaju građanima i turistima
Foto: ZG express

U povodu Međunarodnog dana muzeja, na Trgu bana Jelačića održava se druga po redu manifestaciju Muzeji izvan muzeja. Organizatori su Turistička zajednice grada Zagreba i Hrvatski prirodoslovni muzeja, a pokrovitelji Grada Zagreba i Ministarstva kulture.

Manifestaciju je otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pri tome istaknuo kako je to “nova interakcija između muzeja, javnog prostora i zagrebačke publike”. Bandić je zahvalio organizatorima i pozvao građane da obiđu MIM paviljon i otkriju koje sve zanimljivosti nude zagrebački muzeji.

Okupljene su pozdravile i direktorica TZGZ Martina Bienenfeld, koja je posebno istaknula važnost ove manifestacije u turističkom smislu te ravnateljica HPM Tatjana Vlahović i članica autorskog tima projekta Katarina Krizmanić. One su zahvalile pokroviteljima i brojnim suradnicima i predstavile muzeje sudionike projekta kao i program manifestacije.

Izlaskom sedam zagrebačkih muzeja izvan muzejskih prostora želi se približiti bogata kulturna baština građanima i turistima, poboljšati interakciju muzeja i posjetitelja te ostvariti bolja međumuzejska komunikacija. Muzeji sudionici su Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti i Tehnički muzej Nikola Tesla, a svi će do 17. svibnja 2018. biti predstavljeni u MIM paviljonu smještenom na Trgu bana Josipa Jelačića. Uz razne zanimljive eksponate, posjetitelji mogu razgledati i repliku dinosaura iz skupine Theropoda koji je prije 135 milijuna godina šetao današnjom Istrom.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here