LIJEK JE U NAMA: Zaklada Ana Rukavina provodi novu akciju upisa u registar darivatelja matičnih stanica

Zaklada Ana Rukavina
Foto: Press

Zaklada Ana Rukavina će u petak, 13. travnja, od 17 do 19 sati, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Metropolitan održati akciju akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostoru Rotary Distrikta 1913 u Zagrebu (Praška 2).

Ova akcija održat će se na inicijativu Rotary kluba Zagreb Metropolitan kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 59.590 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 88 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here