Krivotvorili punomoći, pa na pretplatu uzeli mobitele i televizore vrijedne 241.500 kuna

Krivotvorili punomoći, pa na pretplatu uzeli mobitele i televizore vrijedne 241.500 kuna
Foto: Unsplash

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje i podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice osobe (37-godišnjak i 18-godišnjakinja) zbog sumnje da su počinili prevare, krivotvorenje isprava i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka.

Kako stoji u policijskoj objavi za javnost, sumnja se da je osumnjičeni 37-godišnjak od sredine rujna pa do kraja studenog 2018. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, na zasad neutvrđen način pribavio osobne podatke više osoba, da bi potom krivotvorio njihove punomoći u kojima ga ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore u dva poduzeća iz Zagreba te da ujedno i preuzme mobitele i televizore, s obvezom trajanja pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca.

Na taj način je doveo u zabludu zaposlenike telekomunikacijskih poduzeća i sklopio više pretplatničkih ugovora te po povoljnim uvjetima kupio mobitele i televizore. Također, zatražio je da mu mobiteli i televizori budu dostavljeni na više adresa na području Poreča te se i potpisivao na potvrde dostavne službe u ime oštećenih osoba.

Također se sumnja da je 18-godišnjakinja od sredine prosinca 2018. godine do siječnja 2019. godine na stranicama društvene mreže pronašla objavljene izgubljene osobne dokumente i na taj način pribavila osobne podatke više osoba.

Podatke osoba je koristila kako bi na ime osoba krivotvorila punomoći u kojima je ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore i preuzme mobitele. Nakon toga je u više navrata kontaktirala telekomunikacijsko poduzeće i sklopila ugovore i po povoljnim uvjetima kupila više komada mobitela.

Također, sumnja se da je preuzimala mobitele u raznim poštanskim uredima uz predočenu krivotvorenu punomoć. Mobitele bi potom predala 37-godišnjaku koji ih je prodao.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here