KNJIGA “0.1 % ČOVJEK”: Lijepa priča o bivšem beskućniku koji danas pomaže beskućnike i sve ugrožene ljude

Knjiga “0.1 % čovjek” autora Dražena Zetića, posvećana Mili Mrvalju, bivšem beskućniku, danas predsjedniku udruge “Fajter”, predstavljena je u četvrtak u dvorani Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”.

Promocija, koju je vodila potpredsjednica udruge Antonella Šantek, protekla je u izvanrednoj atmosferi. Kako ocjenjuje prof. dr. Dražen Vikić Topić, inače veliki podupiratelj beskućnika i uduge “Fajter”, promotori su motivirajuće ocrtali literarni i socijalni doprinos autora knjige razumijevanju problema beskućništva i siromaštva, predočen kroz život Mile Mrvalja.

A život Mile Mrvalja je doista zanimljiv i vrijedan pozornosti. Dovoljno je reći da je riječ o nekadašnjem beskućniku koji danas vodi udrugu, čija misija je briga za beskućnike i druge socijalno ugrožene skupine ljudi.

Knjižica se prodaje po cijeni od 30 kuna, a autor Dražen Zetić svu zaradu od prodaje knjige udruzi za beskućnike “Fajter”. Zaista izuzetno humana i plemenita gesta književnika Dražena Zetića!

Udruga “Fajter” izdaje dva časopisa koji se bave problematikom beskućništva. Najprije je pokrenula časopis “Ulični fajter”, a zatim i časopis “Fighter” na engleskom jeziku.

Foto: Dražen Vikić Topić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here