KAŽU DA SU GRAĐANI TO TRAŽILI: Uvodi se III. zona naplate parkiranja na dvije nove lokacije

Parkiranje - kontrola
Foto: zagrebparking.hr

Grad Zagreb odlučio je uvesti III. zonu naplate parkiranja na dvije nove lokacije, a na Dubravkinom putu se uvodi se naplata parkiranja svih sedam dana u tjednu od 7 do 24 sata.

Kako piše Tportal, treća zona naplate uvodi se na Trešnjevki, na prostoru omeđenim Hruševečkom ulicom s dijelom Stubičke ulice i Ulicom Jurja Andrassyja na sjeveru, Selskom cestom na istoku, Ulicom Matka Baštijana na jugu i Vitezićevom ulicom na zapadu.

Kao razlog za uvođenje naplate u aktima gradonačelnika Milana Bandića navode se ‘brojni zahtjevi stanara’ jer se područje nalazi u neposrednoj blizini poslovnih subjekata čiji zaposlenici parkiraju vozila na tom području i tako smanjuju broj parkirališnih mjesta dostupnih stanarima.

Također, izvanulično parkiralište uz spojnu cestu, između ulice Prilesje kod kućnog broja 1D i Bukovačke ceste kod kućnog broja 4B, uvodi se u III. zonu naplate parkiranja zbog boljeg organiziranja prometa na toj lokaciji.

Na Dubravkinu putu, gdje je uvedena nova regulacija prometa, uvodi se naplata parkiranja svih sedam dana u tjednu od 7 do 24 sata kako bi se destimulirao dolazak vozila u novu zonu smirenog prometa u kojoj prednost trebaju imati pješaci, piše Tportal.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here