FILOZOFSKI FAKULTET: U petak Dan otvorenih vrata i otvaranje studentskog restorana

FILOZOFSKI FAKULTET: U petak Dan otvorenih vrata i otvaranje studentskog restorana
Foto: Suradnik13 / Wikimedia

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u petak se, u suradnji sa Studentskim Centrom u Zagrebu, restoran subvencionirane studentske prehrane (studentska menza).

Prostor bivše “kantine” prvi puta postaje restoran u kojem će studenti po prvi puta moći koristiti studentsku iskaznicu kao sredstvo plaćanja. Radno vrijeme restorana bit će od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, a uz hranu nudit će kavu i piće.

Na otvorenju se očekuje ministrica znanosti i obrazovanje Blaženka Divjak.

Istoga dana od 10 do 16 sati održava se Dan otvorenih vrata tijekom kojeg će se srednjoškolci moći informirati o studijskim grupama i mogućnostima zaposlenja nakon studija kroz otvorenu nastavu te razgovore s profesorima te sadašnjim i bivšim studentima.

Srednjoškolci koji dođu na Dan otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, ali i mnogo više. Očekuje ih otvorena nastava na studiju kroatistike, sociologije, švedskog jezika, komparativne književnosti, klasične filologije, povijesti, nizozemskog, češkog te francuskog i rumunjskog jezika. Osim toga, moći će se upoznati s umjetničkom baštinom zgrade Fakulteta, vježbati izgovor ili pogledati predstavu.

O karijernim mogućnostima u digitalnoj ekonomiji govorit će osnivač portala Netokracija Ivan Brezak Brkan, a predstavljena će biti i perspektiva zaposlenja u STEM području.

Filozofski fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Komentari